Les lesions del menisc són habituals en el futbol, tot i que no són tant freqüents com les musculotendinoses o altres lesions del genoll. Actualment, quan cal intervenirles quirúrgicament, s’opta per conservar la major part possible del menisc, i així s’evita o es retarda una futura possible artrosi. Per tant, la meniscectomia parcial ha esdevingut la intervenció més reeixida en el tractament i guarició de les lesions de menisc.
Després de la intervenció, una rehabilitació precoç i intensiva pot arribar a reduir el temps de baixa, i permet al futbolista retornar a la competició d’una forma més segura. Per això, cal planificar correctament el procés de readaptació esportiva, tant de la zona lesionada com de la resta d’estructures que incideixen en el rendiment esportiu del futbolista, i té com a meta final una integració segura als entrenaments i a la competició.
Meniscus injuries are quite common in soccer, although they are less frequent than muscle or tendon injuries or other knee injuries in this sport. Nowadays, when surgery is needed for these injuries, the majority of the meniscus is conserved, avoiding or delaying any future possible degenerative osteoarthritis. Therefore, partial meniscectomy has become one of the most successful surgeries for treating and healing meniscus injuries.
An early and intensive rehabilitation can lead to a reduction in time off training, enabling the soccer player to safely return to competition. Thus, the rehabilitation process must be properly planned, both for the injured area and the other structures that affect the sports performance soccer player, with the final aim being to restart training sessions and competition.