Sr. Director:
Vaig llegir amb satisfacció l’article «Activitat física y salut dels docents. Una revisió», de Yury Rosales-Ricardo et al.1, que fan una revisió documental i bibliogràfica d’articles cien tífics publicats des de 1999 fins al febrer de 2016, amb l’objectiu d’actualitzar els coneixements sobre activitat física y salut en els docents. L’esmentada revisió motivà la redacció d’aquesta carta amb l’objectiu d’oferir una visió sobre la situació actual de la salut dels docents a Perú i les limitacions de la manca d’activitat física en aquest sector social.
Segons l’OMS2, amb un nivell adequat d’activitat física regular es redueix en els adults el risc de patir malalties cardiovasculars i càncer, entre altres, així com també es millora la salut mental, òssia i funcional; i és fonamental per controlar el pes. Tanmateix, aquests beneficis3 passen desapercebuts a més del 40% de docents peruans, els quals tenen un cert grau de sobrepès, i encara és més alarmant, un 30% són obesos (taula 1). Aquesta situació obeeix al fet que l’activitat física que practiquen els docents és insuficient5 (taula 2).
Malgrat que comptem amb una llei que promou l’activitat física als centres educatius4, és de vital importància que s’enforteixi la promoció d’un estil de vida saludable que inclogui el consum d’aliments saludables i l’augment de l’activitat física. Així es reduirà el risc de patir malalties cardiovasculars i diabetis mellitus i millorarà la qualitat de vida dels mestres i professors en la seva atrafegada vida3.
Correu electrònic:kiara.saenz@usil.pe