Journal Information
Vol. 53. Num. 197.
Pages 1-41 (January 2018)
Full text access
El pas al costat
Stepping to one side
Visits
1112
Josep Antoni Gutiérrez i Rincóna
a Unitat d''Esport i Salut, Consell Català de l''Esport, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Espanya
This item has received
1112
Visits
Article information
Full Text

Darrerament s’ha posat de moda dir que es fa un pas al costat per justificar el deixar l’activitat principal d’una persona en arribar el moment de la jubilació o d’un canvi d’objectiu. Em sembla molt encertat, perquè implica que segueixes el mateix camí, sense problemes de velocitat o d’obligacions que exigeixen una tensió que ja no convé en arribar a certa edat.

Porto molts anys treballant i gaudint alhora de la meva especialitat: la Medicina de l’Esport. Durant tot aquest temps mai no he pensat que un dia escriuria aquestes lletres de comiat. Tan de bo tothom pugui dir-ho en tancar una part de la seva vida professional. Deixo la Medicina de l’Esport de la Generalitat de Catalunya amb un regust excellent, com correspon a algú que ha gaudit plenament durant 40 anys de tots els dies treballats en aquest entorn.

He tingut la sort d’aprendre de reconeguts mestres de la Medicina de l’Esport que, a més, en van ser pioners. Complementaven la feina amb una dosi de bonhomia extraordinària. Van saber transmetre el llegat als seus alumnes, i això m’ha servit per tenir una meravellosa relació amb els meus companys de fatigues als quals agraeixo profundament el suport i companyia al llarg d’aquesta època.

També em sento orgullós d’haver contribuït amb la meva modesta aportació a la consolidació de la nostra especialitat, a la proliferació de centres arreu del territori, al prestigi de la Medicina de l’Esport catalana arreu del mon, a obrir nous camps de diagnòstic i terapèutics, i a ser partícip del canvi de mentalitat que la societat ha fet de l’activitat física com a gran eina de salut.

Continuaré lligat a la Medicina de l’Esport en altres àmbits, i deixeu-me que animi els futurs metges a obsessionar-se amb aquesta extraordinària especialitat i la desenvolupin amb totes les seves capacitats. Segur que quan es trobin en la meva situació actual repetiran en les seves paraules la meva satisfacció de l’experiència viscuda.

Josep Antoni Gutiérrez i Rincón

Unitat d'Esport i Salut, Consell Català de l'Esport, Esplugues de Llobregat, Barcelona, Espanya

Correu electrònic: jgutierrez@gencat.cat

Apunts Medicina de l'Esport (English Edition)

Subscribe to our newsletter

Article options
Tools

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?

Cookies policy
To improve our services and products, we use cookies (own or third parties authorized) to show advertising related to client preferences through the analyses of navigation customer behavior. Continuing navigation will be considered as acceptance of this use. You can change the settings or obtain more information by clicking here.